Parfumul zodiei tale

EXTRA-SFATURI
Cel mai intelept lucru este sa nu-ti cumperi parfumul pe loc, cere sa-ti fie pulverizat la incheietura mainii sau a bratului, pentru ca adevaratul miros il simti numai dupa ce se combina, in timp, cu aroma pielii tale.
Nu masa niciodata zona pulverizata!
Nu vei reusi decat sa-i anihilezi evolutia: notele superioare, puternice si volatile, notele de mijloc si, in sfarsit, notele de baza, care-i dezvaluie, de fapt, mesajul.
Nu mirosi urmatorul parfum peste mai putin de 30 de secunde sau chiar un minut; acorda-i ragaz nasului sa-si revina.
Orice parfumerie care se respecta va avea un bol cu boabe de cafea, miros care ajuta la dezodorizarea nasului.
Exista persoane fidele o viata intreaga unei arome.
Dar, in general, parfumul poate fi ales in functie de stilul vestimentar, culoarea hainelor, temperatura de afara, starea de spirit si lista criteriilor ar putea continua. Mai ales ca ai de unde alege.
Apropo, stiai ca anual Franta lanseaza pe piata de lux aproximativ 300 de produse noi?
Berbec
Independenta si plina de viata, Berbecuta are nevoie de un parfum evident, exploziv si foarte sexy precum Vanderbilt Fatale, mireasma viselor si a seductiei, care pune in valoare feminitatea. Altfel spus, un mix toral-fructat de muguri de coacaze, bujori, gardenie, nectarine, heliotrop, santal si fan proaspat cosit. Cand esti obosita si vrei sa-ti refaci tonusul, apeleaza la Chanson dÕEmotions Ð Cocktail de vitalitŽ de la Coty, o aroma vesela care emana toata energia si lumina soarelui: lamaie, portocala, bergamota, lemn de santal, frunze de piersic si smochin pe un fundal de note marine.
Taur
Taurita este foarte devotata, fidela si nu-i place sa riste fara sens. Daca vrea sa-si faca o intrare de neuitat in arena, poate folosi Celebre de la Avon: ciclama, cassia si piper Ð in deschidere, magnolie alba, frezie, iasomie, bujor si lacrimioara Ð ca note de mijloc, iar cedru, santal si stejar Ð ca nota de baza, hotaratoare pentru personalitatea parfumului. Pentru un plus de feminitate poate opta pentru Chic-issime de Ulric de Varens, un parfum toral-pudrat in care descoperi pe rand prospetimea mandarinei, racoarea ozonului, rafinamentul toral al trandafirului si iasomiei de Spania, misteriosul mosc alb si inefabila ambra. La reusita unei povesti de iubire contribuie hotarator toral-fructatul Ode a lÕAmour al lui Yves Rocher cu aromele sale de tori de coacaz negru, pruna, din nou ambra si santal.
Gemeni
Principala trasatura de caracter a nativei din Gemeni este abilitatea de a veni mereu cu idei si de a le transforma in proiecte concrete. Un parfum optimist precum Reverie pure de la Gloria Vanderbilt o va pastra vesela si solara in fiecare zi gratie aromelor de osmanth, rosie verde, trandafir de mai, iasomie, muschi de stejar si lemn de cedru. Delicatul Bleu Marine de la Pierre Cardin, prin combinatia magica de citrice, condimente, lacrimioare, frezie de primavara si chihlimbar, o prezinta drept inocenta si destul de cuminte.
Rac
Racuta are o trasatura rezistenta, dar un interior foarte fragil. De aceea sub aparenta aspra se ascunde o natura deosebit de sensibila. Extrem de femininul Isabella creat de Isabella Rossellini rezoneaza cu nativa din Rac combinand cu maiestrie mandarina, portocalele mici, zmeura, magnolia alba, orrisul, heliotropul, lemnul de santal, rafinatul vetiver de Java si patimasul mosc. Daca pare prea mult sau prea greu, Chanson dÕEmotion Ð Calme de la Mer de Coty, cu aromele sale stralucitoare de grepfrut, trandafir, iris, para, pe un fundal lemnos cu accente de mosc, ar putea fi varianta light.
Leu
Atotstiutoare a zodiacului, Leoaica e plina de farmec si amabilitate, dar nu suporta ca cineva sa-i descopere vreo urma de slabiciune. La o asemenea carte de vizita se asorteaza un parfum cu personalitate precum Gold-issime de la Ulric de Varens, un cocteil de tori albe de portocal si bumbac, ylang-ylang, paciuli, aroma de piersica, seminte de tonka, santal, mosc si styrax: elegant, sofisticat, pretios. Dar putina surdina cu Lyrical de la Avon nu strica niciodata, un parfum delicat si inspirat, un melanj de note de citrice cu frezie si trandafir, orhidee alba, tori de lotus, lacrimioare, mosc si santal.
Fecioara
Fecioara este extrem de prevazatoare, rationala, critica si are ca unic tel atingerea perfectiunii. Gratie bunului-gust din dotare, inclina spre un parfum discret si delicat precum Vanderbilt Eau de lux, inspirat de cele mai frumoase amintiri. Notele de varf aduc cu ele savoarea perelor si note verzi care te binedispun. Un buchet de tori de primavara constituie notele de mijloc: tori de apa, trandafiri, bujori si margaritare. Notele de baza constituie atractia irezistibila a moscului. Si cum dincolo de imaginea aproape severa a Fecioarei se ascunde o romantica absoluta, The Spirit of Moon Flower de la The Body Shop este o alegere foarte potrivita, imbinand cu maiestrie aroma teilor intoriti cu frezia si castravetele, in notele superioare, toarea lunii si ciclama, in notele medii, iasomia si crinul in notele de baza.
Balanta
Cocheta, fidela si totodata egocentrica, Balanta reuseste excelent sa-si foloseasca tactul si diplomatia in relatiile cu prietenii. Un parfum care o avantajeaza si-i asigura succesul pe toate planurile este White Musk de la The Body Shop, o aroma dulce-racoroasa ca o dimineata insorita de august. Si pentru ca frumusetea ei sa capete un strop de mister si un aer usor pervers, irezistibil, Woman de la Gloria Vanderbilt ar putea fi o varianta demna de luat in seama. Notele de varf sunt proaspete de bace rosii si pere, echilibrate de picantul cardamon. In inima parfumului senzualitatea iasomiei se impleteste cu eleganta trandafirului bengalez si salbaticia torii numite Sangele Voinicului. Notele de baza elibereaza acorduri voluptuoase de mosc, lemn de santal de Java si vanilie de Bourbon.
Scorpion
Sigura pe sine si cu o mandrie innascuta, Scorpioanca traieste sub unul din cele mai neintelese semne ale zodiacului. Iubeste provocarea, este o persoana devotata si ar face tot ce ii sta in putere pentru a-i ajuta pe cei dragi. Gusturile ei in materie de parfumuri vizeaza zona dulce, condimentata, orientala, care, de altfel, ii vine foarte bine. Radiant si captivant, de-a dreptul incantator, parfumul Yria de la Yves Rocher este ceea ce i se potriveste ca o manusa. Aici bergamota intalneste coriandrul, iasomia si trandafirul, pe un fond lemnos de ambra, santal si tonka. La fel de nimerita pentru tonusul si starea ei de bine este aroma de vanilie, calda si optimista, pe care o poate regasi in parfumul Vanilla de la The Body Shop.
Sagetator
In general, Sagetatoarea nu prea se pricepe la moda. Are ea in schimb alte calitati, conform legii compensatiei. A fost inzestrata cu un sutet nobil si capacitati intelectuale stralucite. Pentru temperamentul ei franc, potrivita ar fi prospetimea citrica a lui Pret a Porter by Look Models. Incepe cu arome de portocala, lamaie si grepfrut, asociate maiestru cu o boare de ceai verde si bergamota si continua armonios cu note suave de trandafiri si coacaze negre. Pentru un aer distins, elegant, Sagetatoarea n-ar putea da gres cu Ode a la vie de la Yves Rocher, un parfum fresh-tandru. Tonul este dat de mireasma de bambus, urmata de o adiere de frunze de violeta, ienupar si ciclama si desavarsita de cedru si santal.
Capricorn
Tenace si plina de farmec, nativa din Capricorn are foarte multa rabdare si darul de a obtine tot ceea ce-si doreste. Are idealuri foarte inalte care pot parea oricui altcuiva de neatins. Pare a fi cea pentru care a fost creat senzualul Treselle de la Avon; piper si lemn dulce, in deschidere, o inima torala de tuberoza, lotus si trandafir si o baza exotica de mosc, orhidee tigrata si iris. Ambitia calculata a Capricornilor ar putea fi bine sustinuta de Comme une evidence de la Yves Rocher Ð echilibrul perfect in combinatia de frunze de violeta, trandafir, lacrimioare si paciuli.
Varsator
Un baiat care are o prietena Varsator n-o sa se plictiseasca niciodata in compania ei. Este o experta in a face surprize prietenului ei. Tumultuoasa si pasionala, Varsatoarea trebuie sa ocoleasca aromele dulci in favoarea miresmelor racoritoare precum My Manifesto de la Isabella Rossellini. Un parfum scanteietor, prospat-verde cu busuioc, piper alb si mandarin, in notele superioare, un buchet de tori albe Ð portocal, iasomie, bujor, trandafir si crin Ð in notele medii si baza lemnoasa (santal, castan si mosc alb). Esti originala si adori sa fii considerata altfel decat ceilalti, de aceea si parfumul tau trebuie sa fie altfel. Ode a la joie de la Yves Rocher este vesel si energic, la fel ca tine. Bucura-te de aromele de mandarina, bergamota, ananas, piersica, iasomie, crin, vetyver, cedru si mosc.
Pesti
Nativa din Pesti are o intuitie invincibila si stie intotdeauna cum sa iasa basma curata din orice situatie. Este creativa si-i place sa petreaca mult timp in mijlocul naturii, de aici si potrivirea cu Chanson dÕEau de la Coty, parfumul ce defineste prospetimea. Ce poate fi mai placut decat o adiere citrica Ð lamaie, portocala si bergamota Ð combinata prietenos cu lavanda, lacrimioara si iris, pe un fond exotic-lemnos de mango, ananas, santal si bambus. Pentru ocazii speciale dominanta poate vira spre aromele orientale precum Ming Shu de la Yves Rocher, parfum ce dezvaluie misterul unei tori rarisime Ð Ming Shu Ð ce creste in China, pe malul raului Mosuo.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pentru voi, sotii si mame, cu dragoste!