Putem scapa de celulita?

Celulita este dusmanul comun al tuturor femeilor, si din pacate e un dusman ce nu va fi infrant prea usor. Dar daca vei invata sa deosebesti intre adevar si fictiune in ceea ce priveste aceasta problema enervanta vei putea sa evaluezi mai bine tratamentele si masurile de prevenire.
Sunt atatea metode minune de tratare a celulitei pe piata ca ma mir ca aceasta problema nu a fost eradicata deja o data pentru totdeauna. Cu tratamente atat de eficiente ca gelurile anticelulitice sau uleiurile esentiale, cum oare inca mai exista femei care se plang de infricosatoarea coaja de portocala? Raspuns: pentru ca totul e numai fictiune.
Adevarul despre celulita
Adevarul este ca ar fi mult mai intelept din partea ta sa economisesti banii pe care i-ai da pe creme si solutii miraculoase, si sa-i investesti mai bine intr-un abonament la sala sau o pereche buna de pantofi sport pentru alergat.
Multe tratamente anticelulita, inclusiv masajul si cremele, se lauda cu rezultate remarcabile, dar adevarul nici ca putea fi mai departe. Problemele fizice persistente precum celulita pur si simplu nu vor raspunde unor tratamente rapide; singura metoda ce si-a dovedit eficacitatea in timp este vechea combinatie dieta si sport.
Pentru inceput, rezuma-te la un meniu alcatuit din alimente bogate in proteine, antioxidanti si grasimi sanatoase (precum omega 3), si cat mai scazute in grasimi saturate: legume si fructe, carne slaba, peste, fasole, mazare si sucuri prosapete de fructe (preparate acasa, nu luate din comert).
Adopta un program de exercitii cardio si cu greutati centrat pe zonele tale cu probleme. Aceasta comninatie te va ajuta in timp sa obtii un aspect mai neted al pielii iar energia ta si starea de bine vor fi si ele sporite, multumita endorfinelor eliberate in timpul sportului si alimentatiei sanatoase.
Miracolul medicinei moderne
Daca ai urmat cu strictete programul dieta + exercitii si temuta celulita tot nu vrea sa dispara, nu dispera. Inca mai este o sansa pentru tine, multumita medicinei moderne si noilor proceduri de reducere a celulitei. Cele mai de succes terapii de astazi sunt cele cu laser si cu unde radio. Aceasta din urma insa nu este o metoda permanenta, dupa cum nu este nici ieftina sau usoara, insa poate tine celulita la distanta pentru aproximativ cinci luni.
In cazul acesta, daca nu vrei sa revii la salonul cosmetic de doua ori pe an si sa platesti o suma fabuloasa, am recomanda sa-ti iei costumul si pantofii sport pentru alergat si sa perseverezi in eliminarea celulitei “the old fashion way”.
Cauzele celulitei
Inca un lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere inainte de a declara razboi celulitei este ca faptul ca tu suferi de ea si prietena ta cea mai buna nu, nu inseamna ca esti supraponderala. Desigur, si alegerile alimentare si stilul de viata joaca un rol important, dar de cele mai multe ori, poti sa-i multumesti mamei tale pentru ea.
Cu alte cuvinte, genetica joaca cel mai mare rol in apartia celulitei. Dincolo de ADN, si hormonii nostri poarta o parte din vina (femeile cu niveluri mai mari de estrogen sunt adesea predispuse; iar un nivel crescut de estrogen este deseori cauzat de contraceptive), si la fel si stresul emotional.
Acesta din urma slabeste tesutul conector, lasand celulele adipoase sa se streacoare printe fibrele musculare, ducand la inestetica coaja de portocala.
Cu alte cuvinte, relaxeaza-te, schimba contraceptivele, alimenteaza-te sanatos, fa mult sport, si nu-i purta pica mamei tale. Celulita este un dusman ce poate fi infrant, desi lupta nu va fi chiar cea mai usoara.
Autor: LonaH
Sursa
http://dieta.ele.ro/Slabire/Putem-scapa-de-celulita-_--a7534.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pentru voi, sotii si mame, cu dragoste!

Parfumul zodiei tale